Руският президент Владимир Путин започна петия си мандат като президент на

...
Руският президент Владимир Путин започна петия си мандат като президент на
Коментари Харесай

ISW: Путин иска да остане в историята на Русия като император

Руският президент Владимир Путин започна петия си мандат като президент на Русия на 7 май и акцентира нуждата от несъмнено автократично ръководство на Русия, като в същото време косвено прикани за победа в Украйна.

Руските ултранационалисти възхваляваха началото на петия мандат на Путин като историческо събитие и изрично одобряваха автократичната традиция, в която Путин се вписва, като един от тях го приветстваше като " император " - формалната купа на съветските царе от времето на Петър Велики.

Руските ултранационалисти показаха и вяра, че Путин ще продължи да задълбочава антизападната идеология, която Кремъл интензивно развива от началото на пълномащабната инвазия.

Настоящият съветски министерски кабинет и министър-председателят Михаил Мишустин публично подадоха оставка на 7 май, както повелява конституцията, а министрите, които се върнат на работа, и тези, които Путин размени, ще покажат кой се употребява с благоволението на Путин и ще дадат сигнал за политическите му цели за петия му мандат.

Беларус разгласи изненадваща инспекция на нуклеарната подготвеност, която евентуално е част от още веднъж засилената акция на Кремъл за инстинктивен надзор, ориентирана към вземането на решения на Запад.

На 7 май Службата за сигурност на Украйна (СБУ) заяви, че е разкрила мрежа от оперативни служащи на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ), които са възнамерявали да убият украинския президент Володимир Зеленски и други високопоставени украински разследващи и военни чиновници.

На 7 май съветската Главна прокуратура разгласи американската неправителствена организация (НПО) Freedom House за " нежелана организация ", евентуално като част от продължаващите старания за подсилване на контрола върху вътрешното осведомително пространство и по-нататъшно лишаване на руснаците от достъп до организациите на гражданското общество и самостоятелни оценки на гражданските и политическите права в Русия.

Наскоро съветските сили потвърдиха напредъка си край Авдеевка, град Донецк и в западната Запорожка област.

Руски окупационни чиновници не престават да поставят старания за насилствено рекрутиране на украински цивилни жители в съветската армия в окупираната Херсонска област.

Кремъл работи с окупационните админи за усилване на съветския надзор върху системата за протекция на децата в окупирана Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР